Öğrenme yolculuğunda öğrenci ve öğretmenin deneyimlerini keyifli hale getirmek, öğrenmeyi kalıcı hale getirerek becerileri geliştirmek sanattır. Etkili iletişim kurma, beden dilini etkili kullanma, etkin dinleme, empati kurma ve daha birçok beceriyle öğretmen, eğitimde rehber rolünü üstlenen sanatçıdır. Sahnede olmayı seven, öğrenmelerin işteş bir eylem olduğunu bilen; olumlu sınıf iklimi yaratmanın, deneyim paylaşmanın faydasına inanan, öğrenenin özne olduğu, sorgulama becerileri gelişmiş nesiller yetiştirmeyi hedefleyen öğretmenlerimizi atölyemize davet ediyoruz. Sizlerden edineceğimiz deneyimlerle daha da zenginleşerek büyümeyi diliyoruz.

Atölyeye Kimler Katılabilir:
* Tüm öğretmenler
* Okullarında bu modeli uygulamak ve öğretmenlere rehberlik yapmak isteyen akademik
koordinatörler, müdür yardımcıları, müdürler
Süre: Her oturum 90 dakikadır.

OTURUM 1

Öğrenme Lideri ile Öğrenen Özne İlişkisi
Öğretmenin etkili öğrenme ve öğretmeyi yönetmesi, derin pedagojik bilgiyi entegre edebilmesi, karmaşık sorunları analiz edip çözebilmesi, güvene dayalı bir ilişki oluşturmaya yönelik becerilerinin gelişmiş olması gerekmektedir. Bu oturumda liderlik becerilerine sahip olan öğretmenin öğrenme süreç ve ortamlarını tasarlarken yapması gerekenlerden adım adım söz edilerek örnekler paylaşılacaktır. Bu sürece öğrenenin aktif olarak katılımı sağlamanın yolları, bu yolla öğrenmede öğrencinin özne olmasını sağlamanın sınıf yönetimine etkisi üzerinde durulacaktır.

OTURUM 2

Süreci Birlikte Yönetmek
Çok sesliliğe kapıları açmak, çok sesliliği de armoniye dönüştürmeyi gerektirir. Öğretmen her durumda karar verici rolünü üstlenirse süreci planlama ve yönetmede öğrenciyi dışarda tutmuş olur. Açık uçlu sorular yoluyla öğrencilere seçenekler sunarsa ve öğrencilerin neyi, nasıl öğrenmek istediklerine dair fikirlerini alırsa, yani öğrencileri süreci birlikte oluşturmaya, yönetmeye davet ederse iş birlikli ve de etkileşimli süreçler başlar. Oturumda, sınıf yönetimini etkileyen değişkenler, öğrenen topluluğunun yönetiminde kullanılabilecek teknikler paylaşılacaktır.

OTURUM 3

Öğrenenin Aktif Olduğu Ders Tasarımları
Öğrenme tetikleyicisi merak olan bir dürtüdür ve insanlar öğrenmek için arzu duyarlar. Bu nedenle de öğrencilerin öğrenmeye ilgi duyacakları etkinlikler hazırlamak, ilgilerini işlenecek konuya çekerek gerçek yaşam deneyimleriyle öğrenmelere devam etmek gerekir. Bu oturumda, akışı ve ritmin sürekliliğini sağlayan ders tasarımları üzerinde durulacak. Merak uyandırma, ilgiyi odaklama, öğrenme süreçleri ve deneyim paylaşımı aşamalarından örnek etkinliklerle söz edilecektir. Bu çalışma katılımcıların istek ve ihtiyaçlarına göre, süreç ve sonuç değerlendirme araçları da dahil edilerek örnek ders planı tasarlama, inceleme ve geri bildirim verme biçiminde devam ettirilebilir.

OTURUM 4

Kurallar, Uygulama Biçimleri ve Rutinler
Etkili bir öğretim ortamı oluşturulmada önemli bir rol üstlenir. Kim? Bu ortam oluşturulsa bile farklı özellik ve ihtiyaçları olan bireylerin bir araya geldiği ortamlarda sorunlu davranışlarla karşılaşmak kaçınılmazdır. Bu durumlarda sorun davranışların yönetilmesi için gerekli olan ilkelerin ve sürecin doğru kavranması gerekmektedir. Öğrenme ortamlarında olumlu davranışların desteklenmesi ve sorun davranışların yönetilmesi gerekmektedir. Bu durumlara yönelik olarak bu oturumda, kuralların oluşturulması, öğretilmesi ve takip edilmesinde dikkat edilmesi gereken adımlar; sınıf, ders, etkileşim vb. rutinler üzerinde durulacaktır. Örnek durumlar üzerinden pekiştireçler, riskler, önlemler konuşularak sorun davranışları yönetme ilkeleri üzerinde durulacaktır.

Eğitim Tarihleri :
1. Oturum 18 Nisan Perşembe 20:30
2. Oturum 25 Nisan Perşembe 20:30
3. Oturum 2 Mayıs Perşembe 20:30
4. Oturum 9 Mayıs Perşembe 20:30