Her günü birbirinden farklı muhteşem bir meslek öğretmenlik. Mutfakta olmak ve harika yemekler yapmak nasıl iyi hissettiriyorsa sınıfta olmak ve öğrencilerle tadına doyulmayan dersler işlemek de bir o kadar iyi hissettiriyor. Güçlü bir öğretmen olmanın en önemli adımı öğrenmekten vazgeçmemekten geçiyor. Bu eğitim, öğretmenin yolculuğuna ayna tutarak değişimin nelere yol açacağını gösterecek. Siz derslerinizden keyif almaya başladığınızda öğrencilerinizdeki değişimi de fark edeceksiniz. Gelin öğretmenlik mesleğinin değişimine beraber tanıklık edelim.

Atölyeye Kimler Katılabilir:
* Tüm öğretmenler
* Okullarında bu modeli uygulamak ve öğretmenlere rehberlik yapmak isteyen akademik
koordinatörler, müdür yardımcıları, müdürler
Süre: Her oturum 90 dakikadır.

OTURUM 1

Öğretmenlik Yolculuğuna Bakış
Bilginin güç olduğu dönemleri geride bıraktık. Sınıfta 40 dakika oturan öğrencilere: Bakın, dinleyin bende bir bilgi var, onu size vereceğim, siz de başarılı olacaksınız, demek anlamını yitirdi. Sınavda yüksek not alırsınız, demek de öğrencileri motive etmiyor. Akşam ekrandan öğrenebilecekleri bilgileri öğrencilere veriyor olmak da öğrencide karşılık bulmuyor. Dünya değişirken öğretmenlik de değişiyor. Artık var olan bilgiyle ne yapacağımızı sorguluyoruz. Gelişen ve değişen dünyada öğrencilerin başarı tanımları değişiyorken bizlerin de öğretmenlik rolünü yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Kendine ayna tutmak geliştirir ama özellikle eleştiri bir tehdit olarak ortaya çıktığı için alanımızla ilgili geri bildirim alma konusunda sorun yaşarız. Geliştiren geri bildirimler almak öğretmenlik yolculuğumuzu zenginleştirir. Bu oturumda klasik öğretmenlik ve alan uzmanı olarak öğretmenlik tutum ve davranışları ele alınacak. Eğitime katılacaklar öğretmenliğimizi güçlendirmenin adımları ile karşılaşacaklar.
– Tanışma ve İklimin Öğrenmeye Etkisi
– Varoluş Amacı, Seçimlerimiz, Sınıftaki Kim?
– Öğretmenliğin Uzun Serüveninde Nerdeyiz?
– İçerdekinin Gözünden Biz Kimiz?
– Üniversitede Öğrendiklerimiz Nasıl Sınıfta Kaldı?
– İlişki Kurma ve Yürütme
– Takım Oyuncusu Olarak Zor Konuşmalarda Yer Alma
– Öğrenci Geri Bildirimi
– Sınıfın Paydaşı Olan Öğretmen

OTURUM 2

Bir Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik
Her ders, tek perdelik bir oyun, kapı açılır ve ders başlar. Bu dersi etkili yapacak olan ders içeriği kadar öğretmenin yani başrol oyuncusunun performansıdır. Öğretmenlik, seyirciyi içine katan, düşündüren, sorgulatan, verimin önemli olduğu bir alana dönüşüyor. Beden dilinden tutun da ses kullanımına, mekan oluşumuna kadar her bir ayrıntı öğrenmeyi etkiliyor. Bu yapının farkında olan öğretmenin dersleri de dönüşüyor.
– Dramatik Kurgunun Bileşenleri
– Rol ve Rolün Amacının Öğretmenlikle İlgisi
– Strateji ve Sınıf İklimi
– Dramatik Gerilim
– Sınıfta Semboller ve Ders
– Görünmez Tiyatro ve Sınıf İlişkisi
– Dersin Odağı ve Yan Yollar
– Senarist Öğretmenden, Yönetmen Öğretmene
– Güçlü Oyunun Seyircideki Etkisi
– Güçlü Dersin Öğrencideki Etkisi

OTURUM 3

Öğretmenin Alet Çantası
Ustalık deneyimdir ve deneyim yapılan işi kolaylaştırır. Ustalık kadar yeniliklerden haberdar olmak, alandaki gelişmeleri takip edebilmek ve işine yansıtabilmek de ustalığı besler. Günün gelişmelerinden haberdar olan ve yenilikleri mesleğine aktarabilen ustalar değişim yaratır. Bu oturumda eğitimdeki yenilikleri, öğretmenlik becerisini güçlendirmek için uygulama çalışmaları ile pekiştireceğiz.
– Farklılaştırma Ama Nasıl, Anlamlı bir Geçiş
– Sözde Değil bir Geçişle Ters Yüz Edilmiş Sınıflar
– Dersle Bağlantısız Değil Dersin İçinde Oyunlaştırma
– Evet Hayır Basamağından Üst Düzey Düşünme Becerisine Geçiş
– Her Ders İçin Uygulanacak On Teknikle Öğrenmeyi Dönüştürme
– Dersin Adımları ve Geçişleri

OTURUM 4

Benim Öğretmenliğim
Var olanı hep beraber incelemek belki de en önemli öğrenme. Bu oturumda yapılan planlama çalışmasına birlikte bakılacak ve geri bildirimlerle plan zenginleştirmesi gerçekleştirilecek. Bununla birlikte ders çekimleri üzerinden gidilerek öğretmen geri bildirim çalışması yapılacaktır.
– Bir Ders Planının Zenginleştirilmesi,
– Bir Planı İncelemenin Beş Adımı İle Analiz Yapma
– Bir Dersin Anatomisi
– Geri Bildirim Süreçleri

Eğitim Tarihleri :
1. Oturum 16 Nisan Salı 21:00
2. Oturum 30 Nisan Salı 21:00
3. Oturum 7 Mayıs Salı 21:00
4. Oturum 14 Mayıs Salı 21:00

 

Bu eğitim için kontenjanlarımız dolmuştur. Bir sonraki eğitim tarihi için takipte kalınız.